• שבת ומועדים
  • עבודה בשבת

להתחיל עבודה ככבאי אם כדאי מפני חילול שבת

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ד מרחשון תשע"א
שאלה
לאחרונה קיבלתי הצעת עבודה לעבוד בכבאות והצלה ככבאי. עבודה זו מאוד טובה מבחינת הכנסה והטבות (כמובן שהפרנסה מלמעלה) אך יש בעיה שמונעת ממני אם לעבוד בה או לא וזה העבודה בשבת ואם זה לנסוע בשבת לעבודה או לא להתפלל במניין בשבת ובבית כנסת ולהיות עם המשפחה בשבת, האם יש היתר לעבוד בעבודה זו? אשמח לקבל כל תשובה. תודה.
תשובה
אומנם עקרונית מותר לכבות אש בשבת משום פיקוח נפש אולם הבעיה היא שלא כל נסיעה היא לצורך פיקוח נפש וכמו"כ לא כל פעולה היא נחוצה כל כך ולא תהיה לך אפשרות להימנע מפעולה אסורה. ולכן, צר לי להמליץ לך להימנע מהצעה זו.