• ברכות הגומל ושעשה לי נס

הטחת ראש של ילד בתיקרה

הרה"ג יעקב אריאל

י"ב ניסן תשס"ד
שאלה
בבית הוריי בסלון התקרה ישנה מנורה שהוא קצת נמוכה. בשבת שיחקתי עם אחייני בן השנה, ורציתי להניפו באוויר. לא שמתי לב למנורה, הטחתי את ראשו במנורה והיא התנפצה על ראשו. בנס לא קרה שם דבר, ב"ה, חוץ משריטה קלה. הלב שלי עד היום לא חזר לעצמו. האם צריך לברך הגומל? מי צריך לברך? מה הדין אם האב צריך לברך והוא לא הולך לבית כנסת, האם אני יכול לברך במקומו? אנחנו ספרדים.
תשובה
הגומל מברכים רק על סכנה שאדם ניצל ממנה. ילד קטן אינו בר ברכה וגם אחרים אינם מברכים במקומו. תן צדקה כתודה לה' שלא ארע דבר.