• זכויות יוצרים

זכויות יוצרים - העתקת ציורים

הרה"ג דוב ליאור

ג תמוז תשע"א
שאלה
שלום רב, אני עובד לפרנסתי כמוכר ציורים מדלת לדלת, הציורים שאני מוכר הם ציורים כלליים של נופים וטבע. ברצוני להתחיל למכור ציורי יודאיקה. האם מותר לי להעתיק ציורים של ציירים יהודיים, כגון: נופי ירושלים, רבנים, הווי החיים היהודיים וחגי ישראל? יש לציין שאת הציורים אני שולח לציירים לא יהודים שמציירים לי אותם במחיר זול, ואני רק מוכר אותם. כיוון שזה לא אותו צייר, הציור לא נראה זהה, והחתימה שונה. המחיר שאני מציע הוא זול בהרבה מהציור המקורי של האמן המפורסם.
תשובה
אם הציור הוא קצת שונה מהציור המקורי של האומן המפורסם, לא נראה שצריך להחמיר.