• ק"ש שעל המיטה ותיקון חצות

לקום אחרי חצות לקריאת שמע ואיסור נגיעה

הרב דוד חי הכהן

ט"ו טבת תשע"ב
שאלה
א. אם אדם ישן במיטתו וקם לאחר חצות לילה, אך נזכר שלא קרא שמע שעל המיטה! האם צריך לקרוא ברכות השחר וברכות התורה כדי לקרוא קריאת שמע שעל המיטה? ב. האם אסור מצד ההלכה להעביר חפצים מיד ליד בלי ליגוע (כשמדובר באדם לא נשוי)?
תשובה
א. אם ישן שינת קבע והוא רוצה להמשיך לישון עד הבוקר יאמר ברכות התורה ואח"כ קריאת שמע, ובבוקר לאחר שישן יאמר ברכות השחר. ב. אין איסור להעביר חפץ מיד איש ליד אישה כשלא נוגעים בגוף (אם אינם נשואים).