• זכויות יוצרים

להדפיס מאמר שמצאתי באינטרנט

הרב יאיר וסרטיל

כ"ב אדר תשע"ב
שאלה
שלום ראיתי באיזה אתר מאמר, ובקשתי רשות לפרסמו בספר שאני מדפיס. הם הרשו לי בתנאי שארשום את האתר שממנו לקחתי את המאמר. אני לא מעוניין לכתוב בספר מקורות מאתרי אינטרנט. האם אני חייב לקיים תנאי זה, שהרי מהסכמתם להדפיס מאמר זה, ראיה שאין להם הפסד כספי, אלא הם מנצלים את ההזדמנות לפרסם את האתר?
תשובה
עליך לקיים התחייבותך. נסה לפנות אליהם שוב ולהסביר את בעייתך ויתכן שתימצאו דרך שתהיה טובה לשניכם. בהצלחה בהוצאת הספר,