• תורה, מחשבה ומוסר
  • לימוד אמונה וחיזוקה

אסון השריפה - איך נתנחם?

הרב דוד חי הכהן

י"ב ניסן תשע"ב
שאלה
לכבוד הרב, איך אפשר להתנחם ולהתחזק בעקבות אסון השריפה הנורא שבו נהרגו חמשת ילדי משפחת שעאר והאבא, והאם נשארה אלמנה ושכולה מכל ילדיה? זה כל כך מזעזע את הנפש להפגש עם האסון הזה ולחשוב על האובדן הנורא כל כך שחווה אם המשפחה... תודה ובשורות טובות בע"ה
תשובה
זה מזעזע ומכאיב מאוד וכנראה שהאבל והצער הכללי שאחז את כל העם שיש בזה כפרה לכל עם ישראל וזה לא רק ענין פרטי למשפחה. וזה שהם נבחרו לכפר על כל ישראל מעיד על מדרגתם הגבוהה , ובודאי שהם יזכו בעולם האמת למעלה עצומה של גדולים וקדושים שנשמותיהם פעלו למען כל עם ישראל. ויהי רצון שגודר פרצות יגדור פרצה זאת מעל המשפחה ומעל כל ישראל.