• שבת ומועדים
  • ערב פסח

ערב פסח וליל הסדר בשבת

הרב בנימין במברגר

י"ד ניסן תשע"ב
שאלה
ב"ה שלום, א. שמעתי שיש איסור לאכול למשך זמן מסוים לפני הסדר. האם זה נכון? ואם כן - כמה זמן לפני כניסת החג (והשנה גם שבת) אסור לאכול? (אני לא מתכוון לתענית בכורות). ב. השנה ליל הסדר הוא גם ליל שבת - האם שרים "שלום עליכם" ו"אשת חיל" לפני שמתחילים את הסדר? (אם זה תלוי במנהג - אנו אשכנזים ומתפללים בנוסח ספרד). שבת שלום וחג שמח,
תשובה
א. משעה עשירית זמנית, כיום בערך משעה 17:00. ב. לא נוהגים, בכדי להזדרז בעריכת הסדר.