• ריבית, השקעות ובנקים

לשלם ריבית עבור תשלומים

הרה"ג דוב ליאור

י"ט תמוז תשע"ב
שאלה
שלום לכבוד הרב, לא הבנתי, עדיין בגלל שהוא משלם יותר מאוחר הוא משלם יותר כסף? [הלכה למעשה]
תשובה
במכירה, הקונה מתחייב בכל התשלום בזמן הקנייה, ואם המוכר פורס את התשלום לתשלומים עם ריבית, זה אסור. בהשכרה , השוכר מתחייב כל חודש על מה שמקבל באותו חודש, לכן אם המשכיר מוכן לקחת פחות במקרה שהשוכר ישלם את הכל מראש, זה לא נחשב לריבית. אם בחתימה לחברת הביטוח מתחייבים לתשלום שנתי, אבל אפשר לפרוס אותו לתשלומים עם ריבית, זה ריבית, וצריך לשלם בתשלום אחד. אבל אם החיוב הוא חודשי, והם מוכנים לקבל פחות כסף אם תשלם תשלום אחד מראש, אז מותר.