• שאלות כלליות

נישואים שניים

רבנים שונים

א אב תשס"ד
שאלה
מה הדינים השונים כשאלמן מתחתן עם גרושה? בנישואים הראשונים, לא נפגשנו שבוע לפני החתונה. על פי הדין מה זמן הקצר שלא נפגשים לפני החתונה. היות ומדובר על "איחוד משפחות" וחשוב לנו להכיר בין הילדים השונים ובין בני הזוג בעצמן, וחלק מהילדים לא נמצאים כרגע, חשוב לנו להפגש עד כמה שיותר קרוב לחתונה.
תשובה
אין זה דין אלא מנהג כדי להגביר את החיבה בין בני הזוג, וממילא אם אתם חושבים שיש צורך שתתראו קודם לכן אין מניעה דינית לנהוג כך. כמובן שאפשר שהילדים ייפגשו ביניהם לבד ויעשו חוויות משותפות להעמיק את ההיכרות. ובעז"ה תזכו לבנין שלם בשמחת שתי המשפחות. הרב חיים כץ.