• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות לבעלי תשובה

בעל תשובה ספרדי שרוצה להתפלל אשכנז

הרה"ג יעקב אריאל

ט"ו מרחשון תשע"ג
שאלה
שלום רב ! אני ואשתי לעתיד בעלי תשובה. אישתי היא אשכנזיה-אמריקאית ואני ספרדי (ההורים שלי שניהם נולדו בארץ וגם הסבא וסבתא שלי מצד האמא נולדו בארץ- אביה של סבתא שלי נולד ברוסיה ואמא של הסבתא שלי נולדה ביוון. הוריו של אבי נולדו בטורקיה). עכשיו מאחר ואני בעל תשובה אני יכול להתחיל להתפלל אשכנזי ולקבל עליי הלכות של האשכנזים (משנה ברורה)? מאחר וזה מאוד יקל עלי ועל אשתי ועוד יש לציין כי מאחר ואני בעל תשובה אז אין את עניין אל תיטוש תורת אמך?
תשובה
היכן אומר המשנ"ב שבעל תשובה ממוצא ספרד יכול לקבל על עצמו מנהגי אשכנז? נכון שלא נהגת כמנהג ספרד אך מנהג אבות אבותיך הוא ספרדי. אתה יכול לקבל על עצמך את חומרות האשכנזים והספרדים. משום שלום בית עשה מה שטוב לבית.