• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות לבעלי תשובה

לא כ"כ ספרדי

הרה"ג יעקב אריאל

ט"ז מרחשון תשע"ג
שאלה
אבל הענייין הוא שזה לא כל כך ברור שאני ספרדי שכן יש גם צד אשכנזי. בכל מקרה אנחנו רואים הרבה ספרדים/תמנים שהתקרבו לחסידות כזו או אחרת (חב"ד, ברסלב) שהם הולכים כמנהג הרבי שלהם... שהוא אשכנז אז כנראה שיש מקור לעניין... בתודה מראש !!
תשובה
בן עדה אחת שמצטרף באופן קבוע לקהילה מוגדרת אחרת מקבל על עצמו את מנהגי הקהילה החדשה. מדובר אפוא בקהילה מוגדרת, כגון, חסידות מסוימת. אך כבר השבתי שאם הדבר נוגע לשלום בית, מכיוון שבפועל לא נהגת מנהג כל שהוא ניתן לקבל את מנהגי האישה. אך המלצתי, אם אפשר, לשמור, עד כמה שהדבר ניתן, על חומרות שתי העדות.