• יחוד

ייחוד עם קומונרית בבני עקיבא

הרב יצחק בן יוסף

כ"ד כסלו תשע"ג
שאלה
שלום כבוד הרב כמה שאלות יש לי: 1. מה ההגדרה של ייחוד לפי דעת הרב? 2. אם יש בעיה שאני בתור מדריך בתנועת בני עקיבא יישב עם הקומונרית בשעות הלילה על מה שקורא בקבוצה שלי? 3. אם יש היתר בגלל שאין מישהוא אחר שיעשה את זה?
תשובה
1. הגדרת ייחוד היא להיות בחדר מבודד. 2. בודאי , לא ראוי לשבת עם הקומונרית, ואפילו לא כל צוות ההדרכה, בשעות מאוחרות. הדברים לא נמדדים רק בפרמטר של ייחוד אלא האם הסיטואציות יוצרות קירוב דעת, ולא ראוי בשעות לילה מאוחרות. 3.זה לא שיקול.