שאל את הרב

  • הלכה
  • כלים והכשרתם

להגעיל כלי בשרי להיות פרווה

undefined

הרה"ג דוב ליאור

ב אדר תשע"ג
שאלה
לרב ליאור שלום. שאלוני לפי דעת המהרש"ם, ח"ב, רמ"א, שכתב שמותר להגעיל כלי בשרי להיות פרווה ואח"כ להפוך אותו לחלבי. כמה זמן מאחרי שהכלי נהיה פרווה, אפשר ל"עשות" אותו חלבי? 3 ימים או פחות?
תשובה
החת"ם סופר מחמיר בזה, ואומר שלא להחליף מסט בשרי לחלבי או להיפך, מחשש שמא אנשים יתבלבלו. אבל אם אדם מכשיר את הכלים בכל מקרה, כגון לפסח או כגון שמכשיר כלי שאינו כשר, יהיה מותר להחליף אותו לשימוש אחר. ערוך השולחן מיקל בכך. למעשה: אם יש צורך, ניתן לסמוך על ערוך השולחן ולעשות זאת.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il