ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

קמח מצה חמץ | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


ב ניסן תשע"ג

קמח מצה חמץ


הרבנות הראשית לישראל

שאלה:
בס"ד
שלום וברכה,

ב"מקראי קודש" של הרב הררי מובא שכשרות קמח רגיל, לפסח תלויה באופן ההכנה שלו והדבר משתנה מעת לעת, ונכון להיום (לפני מס’ שנים) קמח רגיל הוא חמץ גמור. יש ברשותינו קמח מצה ומודגש בגדול שהוא חמץ.
האם הוא חמץ גמור (ואז אינני רוצה למכרו אלא לבערו), או שהכוונה שהוא לא כשר לפסח כי לא הקפידו את כל ההקפדות הראויות ולכן רשמו שהוא חמץ, אך בעצם הוא כשר לפסח (ואז ראוי למכרו בגלל הספק, אבל אין צורך לבערו)?
תודה רבה

תשובה:
ב"ה
שלו-ם וברכה,

קמח רגיל הוא בחשש חמץ כי מרטיבים את החיטה לפני הטחינה. קמח מצות שנעשה ממצות טחונות כאשר מאפיית מצוות משווקת אותו ותאריך עשייתו הוא בין סוכות לפסח הוא נעשה ממצות של פסח. כאשר הוא נעשה ממצות חמץ יש בו חשש חמץ כי לא מנקים את קו הייצור משאריות חמץ בזמן ייצורו.

בברכה שנזכה לאכול השנה מהזבחים והפסחים,
הרב חגי בר גיורא


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il