• ארועים מעורבים

ישיבה משפחתית בשמחה

הרב ש. יוסף וייצן

ל ניסן תשע"ג
שאלה
ראיתי אצל ת"ח, שמחמיר בדברים רבים חתונה מעורבת בישיבה. (כמובן שהריקודים היו עם מחיצה סגורה לחלוטין. אמרו לי בשמו, שרק לרווקים ורווקות אסור לשבת יחד (היו שם שולחנות נפרדים לחברים ולחברות) ואילו למשפחות אין בעיה לשבת יחד.) אני מתלבטת אם מותר גם לנו לעשות כך במשפחתינו.
תשובה
שלום רב, ראוי לעשות חתונה כשהישיבה נפרדת. אולם אם הדבר יצור מחלוקת, נראה שניתן להתיר גם כשהישיבה של המשפחות אינה נפרדת. וודאי שרווקים ורווקות ישבו בנפרד. כל טוב