• דגים

אכילת דגים

הרב יצחק בן יוסף

ד אייר תשע"ג
שאלה
בס"ד לכבוד הרב שלום רב! רציתי לשאול שאלה בקשר לאכילת דגים עם עוד מאכל יחד: 1. מדוע אסור לאכול דגים עם מוצרי חלב ביחד? 2. אם זה בגלל מראית עין (שהדג נראה כמו בשר) אז מפני מה אסור לאכול את הדג עם בשר? 3. האיסור הוא רק באותה צלחת\ מזלג, או שהאיסור הוא בכלליות (שאסור בכלל באותה המנה לערבב יחדיו? 4. מותר לאכול דג עם ביצה? 5. יש עוד מאכלים שאסורים בעירוב באכילת דגים? 6. מה טעם האיסור? בברכת התורה,
תשובה
טעם האיסור משום חשש סכנה למחלה. דגים ובשר מוזכר בגמרא ולכן נוהגים כול העדות. גבינה ודגים מוזכר בחלק מהפוסקים ,האשכנזים וחלק מהספרדים לא נהגו באיסור זה . חלק מהספרדים נהגו באיסור לאוכלם ביחד ובזה אחר זה מותר. דג וביצה - מותר לא אוסרים מעבר למה שנכתב.