• שאלות כלליות

אני רוצה יותר משכורת

הרה"ג דוב ליאור

ט"ז אלול תשס"ד
שאלה
אני עובד מדינה מזה כשנתיים. עקב קיצוצים בתנאי השכר אני שוקל לעזוב את העבודה ולחפש עבודה אחרת. דברי חז"ל שהפרנסה נקבעת בראש השנה לא נותנים לי מנוח שכן אם כך לא משנה היכן אעבוד וכמה ארוויח, תמיד אקבל את מה שמגיע לי, לא? אם כך האם אין טעם שאחפש עבודה אחרת?
תשובה
אדם צריך לעשות השתדלות בדרך הטבע אם הוא רוצה להרוויח יותר כסף, אדם שלא משתדל, הקב"ה לא ייתן לו פרנסה יותר טובה. אפילו דור המדבר שקיבלו את המן היו צריכים להשתדל וללכת ולאסוף מן מהארץ. לכן, בראש השנה קובעים לאדם כמה פרנסה הוא יקבל אם הוא ישתדל וכמה פרנסה הוא יקבל אם הוא לא ישתדל.