• גזל ונזיקין

לקשקש על שולחן בבית הספר

הרב מרדכי גרוס

כ"ד סיון תשע"ג
שאלה
אני תלמיד בבית ספר, וכמו הרבה תלמידים אנחנו "מקשקשים" בעט או בעיפרון על השלחנות. האם מותר לעשות זאת [בעיפרון]? ובמקרה שנגרם נזק קבוע למראה השלחן, כגון: ע"י שימוש בעט, כיצד מחשבים את עלותו?
תשובה
שלום וברכה, אסור מן התורה להזיק על ידי קשקוש על שולחנות בית הספר, במקרה וילד שהגיע לגיל קבלת מצוות גרם נזק קבוע, יש להעריך כמה עולה התיקון של הנזק או בכמה נפחת ערך השולחן בעקבות הקשקוש, (לפי בחירת הניזוק.) כדאי לשוחח על הדבר עם מנהל בית הספר, כיוון שבסמכותו למחול על הנזק, או לקבוע סכום קטן לתשלום. כל טוב, הרב מרדכי גרוס.