- הלכה
- כלים והכשרתם
שאלה בעניין כשרות
שאלה
שלום רב,
רציתי לדעת שני דברים:
1. כיצד מכשירים סיר לחץ שבושל בו אך ורק אוכל צמחוני אך במטבח שאינו כשר. האם התהליך זהה למה שפורסם בשאלה הקודמת?
2. מה דינם של תבלינים כשרים שאוחסנו בצנצנות לא כשרות? (מקור התבלינים ידוע אך הצנצנות באו ממטבח לא כשר). האם מותר לבשל עם תבלינים אלה?
תודה ושבוע טוב
תשובה
ב"ה
שלו-ם וברכה
יש להכשיר את הסיר בהגעלה במים
רותחים. יש להטביל ברותחים גם את המכסה.
אחר הטבילה ברותחים יש לטבול במים קרים.
אם הצנצנות היו נקיות ותבלינים יבשים אפשר להשתמש.
בברכה
הרב חגי בר גיורא

תבנית חמה על כיריים
הרב נועם דביר מייזלס | ט"ז אלול תשפ"ב
צלחות וסירים שלא השתמשו בהם למשך שנים
הרב דניאל קירש | י"ב אייר תשפ"ב

כשרות כלים על ידי אדים
הרה"ג יעקב אריאל | כ"ח ניסן תש"ע
הגעלת סיר
הרבנות הראשית לישראל | ו ניסן תשפ"ג
הרבנות הראשית לישראל
ליקרים ומשקאות חריפים תוצרת חוץ
כ"ח אלול תשס"ג
יש תווית או אין תווית?
כ"ז אלול תשס"ג
מדבקה בלבד על השוקולד
ה תשרי תשס"ד
בכשרות רגילה יש ג’לטין?
י"ח מרחשון תשס"ד
למה לא נוטלים לולב בשבת?
הרב רואי מרגלית | כ"א אדר ב' תשס"ג

בניית פרגולה כך שתהיה כשרה לסוכה
הרב שמואל אריאל | ו אב תשע"ו

האם בימינו יש ליטול לולב ביום טוב שחל בשבת?
הרב שמואל אריאל | כ"ג תשרי תשפ"א

בניית פרגולה כך שתהיה כשרה לסוכה
הרב שמואל אריאל | ו אב תשע"ו
