- הלכה
- כלים והכשרתם
שאלה
שלום רב,
רציתי לדעת שני דברים:
1. כיצד מכשירים סיר לחץ שבושל בו אך ורק אוכל צמחוני אך במטבח שאינו כשר. האם התהליך זהה למה שפורסם בשאלה הקודמת?
2. מה דינם של תבלינים כשרים שאוחסנו בצנצנות לא כשרות? (מקור התבלינים ידוע אך הצנצנות באו ממטבח לא כשר). האם מותר לבשל עם תבלינים אלה?
תודה ושבוע טוב
תשובה
ב"ה
שלו-ם וברכה
יש להכשיר את הסיר בהגעלה במים
רותחים. יש להטביל ברותחים גם את המכסה.
אחר הטבילה ברותחים יש לטבול במים קרים.
אם הצנצנות היו נקיות ותבלינים יבשים אפשר להשתמש.
בברכה
הרב חגי בר גיורא