• שבת ומועדים
  • צאת שבת והבדלה

אישה עושה הבדלה

הרב יצחק גרינבלט

ו מרחשון תשע"ה
שאלה
שלום כבוד הרב... אני נערה דתייה בבית של חילונים אבא שחי ואמא שלי יושבים ושמעים אותי עושה הבדלה מתוך כבוד אליי אבל אבא שלי לא מעוניין לעשות הבדלה.. התעוררו בי שאלות פתאום האם אני יכולה לברך על הגפן ולשתות אותו ואחרי שאני שותה לתת לאבא ואמא? האם אני יכולה לברך על הנר ? (דעת ספרדים) תודה
תשובה
ב"ה שלום לך. ראשית מאוד התרגשתי לקרוא את שאלתך, שאלה שגילתה עלייך שאת ממש אדם גדול, שאת דתיה בבית של חילונים אני בטוח שזה לא קל, ואת עושה את זה. ממש כל הכבוד. יחד עם זה ניכר שאת משתדלת מאוד לעשות את הדברים בדרך מתוקנת, בדרך של שלום ושל התחשבות. לפי ההלכה, אשה חייבת בהבדלה, ואם אחר לא עושה, היא צריכה לעשות הבדלה, והיא שותה יין בעצמה. וכך חשוב שאת תעשי. לגבי שאר הברכות, בשמים ודאי שאין בעיה, ורק לגבי הנר יש שאלה, ובה יש כאלו שמעדיפים לברך ברכה זו בסוף ההבדלה, אך אין בכך חיוב. לכן, למסקנה, תעשי הבדלה כרגיל, ואם את מוצאת בן שיכול לעשות את ההבדלה - תני לו. בברכה הרב יצחק גרינבלט.