ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

בכשרות רגילה יש ג’לטין? | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


י"ח מרחשון תשס"ד

בכשרות רגילה יש ג’לטין?


הרבנות הראשית לישראל

שאלה:
אשמח אם תוכלו לפרט כיצד ניתן לדעת אם במוצרים תחת כשרות רגילה יש שימוש בג’לטין מהחי (והאם ישנו בכלל שימוש בג’לטין מחיות טמאות בארץ), כמו כן אשמח אם תוכלו לפרט מה יכולות להיות הבעיות עם חומרי טעם וריח או צבעי מאכל המיוצרים בכשרות רגילה.

תשובה:
לצערנו עדיין יש מספר מפעלים אשר במוצריהם יש רכיבים של ג'לטין כגון מעדני חלב של חלק מהחברות וכן ממתקים ועוד. הדבר אמור להיות מצויין על גבי המוצרים. בעניין כשרות חומרי גלם, הסיבות לרמת הכשרות השונה תלויה במספר גורמים כגון מקור החומר, תהליכי היצור ושעות ההשגחה וכו' כך שצריך לדון כל חומר לגופו. כיום ישנה ספרות עניפה בתחום כשרות חומרי הגלם וניתן להשיגה בחנויות ספרי הקודש.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il