- הלכה
- כשרות רגילה לעומת מהדרין
531
שאלה
אשמח אם תוכלו לפרט כיצד ניתן לדעת אם במוצרים תחת כשרות רגילה יש שימוש בג’לטין מהחי (והאם ישנו בכלל שימוש בג’לטין מחיות טמאות בארץ), כמו כן אשמח אם תוכלו לפרט מה יכולות להיות הבעיות עם חומרי טעם וריח או צבעי מאכל המיוצרים בכשרות רגילה.
תשובה
לצערנו עדיין יש מספר מפעלים אשר במוצריהם יש רכיבים של ג'לטין כגון מעדני חלב של חלק מהחברות וכן ממתקים ועוד. הדבר אמור להיות מצויין על גבי המוצרים. בעניין כשרות חומרי גלם, הסיבות לרמת הכשרות השונה תלויה במספר גורמים כגון מקור החומר, תהליכי היצור ושעות ההשגחה וכו' כך שצריך לדון כל חומר לגופו. כיום ישנה ספרות עניפה בתחום כשרות חומרי הגלם וניתן להשיגה בחנויות ספרי הקודש.

רבנות או בד"ץ
הרה"ג יעקב אריאל | י ניסן תשפ"ה
כשרות רבנות למקפידים על בשר חלק
הרבנות הראשית לישראל | כ טבת תשפ"א
אז מה ראוי בהלכה
הרבנות הראשית לישראל | י"ג סיון תשפ"ד
שלום בית מול כשרות
הרב יצחק גרינבלט | ו שבט תשע"א

ברכת מעין שלוש היא דאורייתא או דרבנן?
הרב דוד חי הכהן | כ"א אייר תשפ"ה
חידוש ציצית בספירת העומר\3 השבועות?
הרבנות הראשית לישראל | כ"א אייר תשפ"ה
בינה מלאכותית
הרב חיים שרייבר | כ"א אייר תשפ"ה
