• מיסים וחוקי המדינה

גזל מיסים מהעיריה

הרה"ג דוב ליאור

ד תשרי תשס"ה
שאלה
אני שוכר דירה אשר באופן מעשי חולקה ל-2 יחידות דיור נפרדות. מבחינת העיריה זו דירה אחת וכך תשלום הארנונה והמים מתחלק ביננו. בעל הדירה אינו מעוניין לדווח לעיריה כי גרים 2 משפחות והוא אינו מעוניין לפצל את החשבון לשניים (יש חריגה בבניה והוא חושש שהעיריה תעלה על כך, כאשר יגיעו לבצע את החלוקה). האם אני עובר על גזל בכך שאני משלם עבור מקום קטן יותר מזה שאני גר בו? לאחרונה המשפחה השניה העבירה את החשבון על שמה וקיבלה הנחה גדולה על הארנונה (בעלי הכנסה נמוכה). אחוזי ההנחה חלים גם על החלק שלי, האם אני עובר על גזל, שהרי אני לא זכאי להנחה... האם עלי לדרוש בכל תוקף שבעל הדירה יבצע את החלוקה או שכל האחריות היא עליו ואני לא צריך להתערב?
תשובה
אין עליך חיוב לדאוג לחיוב המיסים של הנכס כיוון שאינו שלך. עניין של בעל הנכס לבין העיריה ואתה לא חייב לוודא שהוא משלם את החיובים שמוטלים עליו (וכן אינך חייב לוודא שהוא דיווח לעיריה על הרחבת הנכס).