- תורה, מחשבה ומוסר
- הדרכות לבעלי תשובה
שאלה
שלום לרב
לפני מספר שנים עבדתי בבית אבות שבו בין השאר כתבתי את תפריט המזון השבועי. לא היה זה בית אבות בהשגחת הרבנות לצערי .
לקראת חג הפסח כתבתי תפריט ולמיטב זכרוני נתתי אותו לאחת העובדות או השארתי אותו במקום כלשהו- כמובן תפריט כשר.
במהלך חול המועד התקשרו אלי לאחר שהתברר כי הכינו במקום דייסת שיבולת שועל ואותה נתנו לקשישים. אחד המבקרים שהיה במקום מיד הקים קול צעקה והעניין נפסק מיד. יש לציין כי אותם יהודים שעשו זאת לא ראו את התפריט שכתבתי ולא ידעו כלל שמדובר בחמץ ואסור. הקשישים במקום רובם לא צלולים.
לאחר שהעירו להם מיד נפסק העניין ועברו לדייסות מותרות.
אני קבלתי על עצמי לא לעבוד במקום שאין בו תעודת הכשר של הרבנות בלנ"ד, כמו כן בשנה שלאחר מכן הוכשר שם המטבח לקראת חג הפסח.
הצטערתי מאד על העניין הזה . אמרתי וידוי. מה עוד צריך לעשות כדי לכפר על העניין הזה? נפשי עגומה מאד.
תשובה
כפי שכתבת העובדים במקום לא שמעו להוראותיך והכשילו את הקשישים ומכאן שאין לעבוד עם אנשים שאינם יראי שמים, וכדאי שתזהירי אנשים שלא יכניסו את קרוביהם למקום שאין עליו השגחה צמודה ע"י הרבנות. ובזאת יכופר העוון לגמרי.