• תורה, מחשבה ומוסר
  • לשון הרע

הוצאת דיבה עלי

הרב דוד חי הכהן

כ"ד ניסן תשע"ד
שאלה
שלום כבוד הרב , רציתי לשאול , במידה והגיע אלי המידע שמשהו הוציא עלי דיבה וכמובן שמדובר בשקר . ואני מבינה שככל הנראה אם קרה המקרה סימן שעלי לעשות תשובה . אבל האם עלי ללכת לאותו אדם ולומר לו שאני סולחת לו על מה שעשה ? שהרי זה עבירות של בין אדם לחבירו . אבל אני עלולה לביישו או לפגוע בו חלילה . מה עלי לעשות ? תודה רבה !
תשובה
אין צורך לפנות למספר , אפשר לסלוח לו בלב וזה מספיק. אמנם כדאי להיזהר ממנו כדי שלא ימשיך להוציא שם רע נוסף.