• גזל ונזיקין

גזל בבייביסיטר

הרב דוד חי הכהן

ד אייר תשע"ד
שאלה
שלום, בעבר אכלתי אצל משפחות שעשיתי אצלן ביביסיטר ללא קבלת רשות, וכן השתמשתי בחפצים של חברות ללא רשותן. אני רוצה לעשות על כך תשובה ולהחזיר את הגזלות, אבל אבד הקשר שלי עם אותן משפחות ואני לא זוכרת שמות משפחה ואין לי אפשרות לאתר אותן, ולגבי הבנות, הן נישאו בינתיים והחליפו שמות משפחה וקשה לי לאתר אותן. האם אני יכולה לתת את הסכום לצרכי ציבור ובכך יתכפר לי?
תשובה
אפשר לתת לצורכי ציבור רצוי באותה עיר שגרו שם, כמו לקנות סידורים לבתי כנסת.