• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות לבעלי תשובה

התחזקות במצבים קשים

הרב יצחק גרינבלט

י"ב אב תשע"ד
שאלה
כבוד הרב שלום רב , אני רוצה לשתף אותך בדבר שמדאיג ומציק לי כבר הרבה זמן. בגיל 14 התחלתי את תהליך החזרה בתשובה מתוך החלטה שלימה מה אני באמת רוצה בחיים. אלא לצערי בשנים האחרונות מאוד קשה לי , לצערי אני לא נמצא בישבה אלא בפנימייה הצבאית בחיפה ( מקום המכשיר למפקדים הבאים של צה’’ל) הגעתי לשם בתחילת כיתה י’ כי אני חושב שזה זכות גדולה להיות בצהל , אבל לצערי זהו מקום חילוני , סה’’כ ברוך השם אין לי תלונות ואני יכול להגיד שמכבדים אותי , ואני תוך כדי מחזק את אחינו ישראל, בשנתיים האחרונות אני התחלתי תקופה מבולבלת מאוד בחיי כשעיקרה היתה השנה הזאת, אני מאוד מבולבל , אני מרגיש שאני לא יודע מה טוב ומה רע , השנה הדרדרתי בהמון תחומים ומנסה לחפש תשובות לחיים חס ושלום ברוך השם אני עדיין שומר מצוות אבל באמת מאוד קשה לי נפשית ומרגיש מאוד מבולבל אני מבקש ממך כבוד הרב אם יש לך מקור שיעזור לי לסדר את המחשבה וטיהור הנפש לדעת מה טוב בחיי ומה באמת אבל באמת מוטל עלי בתור יהודי תודה רבה מאוד מעריך על העזרה , חזק וברוך !
תשובה
ב"ה שלום רב. שמחתי מאוד לקבל את מכתבך, ואשתדל לעזור לך בכל מה שאוכל. מאוד טבעי שלא יהיה קל במקום כזה לשמור על רמה רוחנית. אכן חשוב מאוד לעשות צבא בדרך טובה וחשובה, אך חשוב מאוד לשמור שגם בדברים חשובים כל כך שאנו עושים, לשמור שהם לא יפגעו ברמה הרוחנית והדתית שלנו. לכן, אדם שרוצה ללכת לפנימיה צבאית אנו מאוד מציע ללכת לאור עציון, שהיא גם מכשירה את האדם באופן דומה, אך בה המסגרת הרוחנית טובה יותר. ובכל זאת, אני מתאר לעצמי שבשלב הזה שלך לא יהי הלך פשוט לעבור, לכן חשוב מאוד לנסות כעת לראות איך לחזק אותך ואיך לעזור לך לעבור את השלב הזה בדרך נכונה, דרך שתיתן לך גם חיזוק רוחני, וגם תיתן לך אפשרות להמשיך עם מה שאתה רוצה ומאמין. לדעתי כדאי שכמה שיותר מהר תיצור קשר עם רב בחיפה שיוכל לעזור לך. אני מאוד מציע לך להיות בקשר עם הרב אבידן חזני, שהוא ראש ישיבת הסדר בחיפה והוא יעזור לך. הוא מאוד מבין בדברים האלו יוכל לעזור לך מאוד מאוד. המספר שלו הוא 048348035 או בישיבה 048241319 חשוב שתשקיע בלימוד מסודר שיחזיק אותך, ושממש תבנה תכנית לימוד ומסגרת נוספת אישית שתעזור לך. אתה מכיר את המצב, חש אותו ומבין את המשמעויות, וכעת תדע להשקיע ולהתמודד נכון. ידידי אשמח לעזור לך עוד בכל מה שאוכל, ותרגיש חופשי לפנות ולבקש, וזכור שאני כאן בשבילך. בברכת הצלחה רבה הרב יצחק גרינבלט.