שלום בית מול כשרות

הרב יצחק גרינבלט

ו שבט תשע"א
שאלה
אני ובעלי חזרנו בתשובה, ואני האמת מתחזקת הרבה יותר ממנו. הגענו לויכוח על נושא בשר חלק או לא. בעלי טוען שמספיק כשרות רגילה רבנות. הגענו למצב שאני לא מוכנה לאכול בשר בכשרות רבנות אלא רק מהדרין. בעלי אינו מקבל זאת, ומיותר לציין שישנם ויכוחים וצעקות וכו'. האם מותר לי לאכול בשר בכשרות רגילה עבור שלום בית (כרגע איני אוכלת וזה רק מעצבן אותו יותר) או שמא עלי להמשיך לנסות להשפיע עליו, מה שנראה שלא אצליח?
תשובה
ב"ה שלום רב. צר לי לשמוע על המריבות בבית. שלום בית הוא אחד מהדברים החשובים ביותר, וצריך להשקיע המון כדי שיהיה שלום בבית. חכמנו זכרונם לברכה מלמדים אותנו מפרשה של אשה שבעלה חושד בה שהיא לא שמרה לו אמונים, שמשקים אותה מים שלתוכם הכניסו את שם ה', ששם ה' נמחה במים כדי לעשות שלום בין אשה לבעלה. הבית היהודי הוא הבסיס לכל החיים שלנו, לכל הדורות הבאים בעם ישראל, וחשוב מאוד שהבית יהיה יציב, שהקשר יהיה טוב בין האבא לבין האמא, ושהשלום ישרור בו. לכן מאוד חשוב להוריד את הצעקות, ללמוד לפתור את הבעיות בדרך נכונה, דרך בה לא רבים, אלא דנים בנושאים ומגיעים למסקנה משותפת. במידה ובני זוג לא מצליחים לנהל דיון רציני על דברים חשובים, חשוב שיפנו ליעוץ זוגי, שידריך אותם כיצד להתגבר על המשקעים שנוצרו ביניהם, ועל הקשיים שניהול שיחות ודיונים, ויפתח להם את הפתח לדיונים פורים ובונים. חשוב מאוד להשקיע בכך, וזוגות רבים שהשקיעו זכו להמון שמחה. במידה ותרצו עזרה למצוא מדריך זוגיות, אנא חזרו אלינו ונשמח לעזור לכם. בנושא הכשרות, מתוך מכתבך מבין אני שבעלך גם כן חזר בתשובה, וזה דבר נפלא. פעמים רבות זוג שחוזרים בתשובה ישנם פערים רוחניים בין בני הזוג, וחשוב לדעת ללמוד ביחד ולגשר מעל הפערים האלו. זה אפשרי בדרך כלל. בנושא כשרות המזון, כיום הנושא יותר פשוט מבעבר, הואיל וברוב רובם של המקומות יש אפשרות להשיג אוכל כשר מה שבעבר היו מקומות שהדבר היה מסובך. במערכות הכשרות השונות ישנם אנשים נפלאים שמשקיעים המון זמן כדי שעם ישראל יוכל לאכול אוכל כשר, ומלאכתם נפלאה מאוד. אכן יש תמיד מקום להתקדמות, לשאוף לאוכל יותר מהודר, אך חשוב לדעת ששלב זה ושאיפה זו היא מעבר למחוייבות של האדם. כשאדם יש לו אפשרות להדר, להתקדם יותר, ועל ידי כך הוא לא יפגע בדברים חשובים אחרים, חשוב שהוא יעשה זאת. אך אם הצעדים הבאים של האדם, מה שהוא לא חייב, יפגמו בדברים הבסיסיים יותר, אסור לו להדר, שאין זה הידור אלא הריסה. חשוב מאוד שתדברו יחד עם הדבר, אולי תקבעו לכם רב שתוכלו לדבר איתו על הפרטים בנושא, ויחד תגיעו למסקנה, איך תוכלו לקנות אוכל כשר, בלא בעיות, ויחד עם זה תשמרו גם על הנתיב של ההתקדמות. זה אפשרי, אף שזה דורש זמן זה אפשרי ומאוד חשוב. אבל העיקר לא לריב על הדברים, אלא לעשות את הדברים בנועם ובנחת ובשמחה. שיהיה בהצלחה,