• תורה, מחשבה ומוסר
  • יחס לספרים שונים

לימוד בספריו של ליבוביץ’

הרה"ג יעקב אריאל

ד מרחשון תשס"ה
שאלה
מה הרב ממליץ לעשות בענין אדם המוכן ללמוד תורה אך הוא רוצה ללמוד מספרי ישעיהו ליבוביץ’ אותם רכש ומהם הוא לומד זה מכבר? ניסיתי כבר להניאו מכך אך הוא מתעקש שרק כך הוא נהנה ללמוד תורה?
תשובה
ספריו של ליבוביץ' אינם תורה. יתרה מזאת הם מכילים בין היתר גם אמירות הנוגדות את עקרי האמונה ואת סמכות ההלכה ופוסקיה. רק מי שיש לו ידע רב בפילוסופיה הישראלית ובהלכה יכול לבקר את אמירותיו ולבור מהן את הראוי. נסה להסביר לאותו אדם שלא כך לומדים תורה או שתפנה אותו לתלמיד חכם המתמצא בנושא שיעמיד אותו על אמיתתה של תורה. לתשובת הרב זלמן מלמד.