• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות לתלמידי ישיבה

איך לחלק את הזמן?

הרה"ג יעקב אריאל

י"ז מרחשון תשס"ה
שאלה
אני תלמיד ישיבת הסדר שיעור ב’. בחודש מרץ אני מתגייס ואני לא יודע איך לחלק את הזמן ואת סדר הלימוד... במה כדאי יותר להשקיע וכמה זמן לתת לכל דבר... התייעצתי עם כמה אנשים וכולם נתנו לי תשובות שונות. אשמח אם הרב יוכל לתת לי את חוות דעתו...
תשובה
איני מכירך אישית ולכן איני יכול ליעץ לך. עצתי לך שתלמד את הנלמד בישיבה. בבוקר למד בעיון ואחר הצהריים בבקיאות. בערב תלמד חלק אחר של המסכת ותשתדל לסיים את המסכת עד גיוסך. אם המסכת לא גדולה למד בערב מסכת נוספת. בבוקר, צמוד לתפילה, בעודך עטור בתפילין למד הלכה, בצמוד למנחה למד פרק בתנ"ך ובצמוד לערבית ספר מוסר. הקדש גם זמן, כגון בשעת לילה מאוחרת, ללימוד אמונה.