• שבת ומועדים
  • ספר שמות

אבל אין עכשיו בית מקדש!

הרב רפאל וסרטיל

י"א שבט תשע"ה
שאלה
נכון, אבל עכשיו אין בית מקדש! עוד משהו: האם יוצא מדבריך שמותר להקריב קרבנות במקומות שמותרים לעלייה בהר הבית?
תשובה
לשואל שלום, שאלת הקרבת קרבנות בזמן הזה נידונה בהרחבה על ידי גדולי ישראל בדורות האחרונים (ראה למשל: דרישת ציון של הרב צבי הירש קאלישר, עיר הקודש והמקדש חלק חמישי של הרב טוקצינסקי, ומאמרו של הרב שילה רפאל בספר הזיכרון משכן שילה). השאלות ההלכתיות הכרוכות בשאלה זו הן רבות. למשל: א. האם ניתן להקריב ללא ידיעה ברורה בדבר מקום המזבח? לחלופין - האם ניתן לזהות את מקומו המדויק של המזבח? ב. האם הכהנים בני זמננו, שהם "כהני חזקה" ולא "כהנים מיוחסים", כשרים להקרבה? הכרעה בסוגיה זו יכולה להיעשות רק על ידי גדולי הרבנים. בברכה נאמנה