• הנחת התפילין

תפילה לפני הנץ החמה

הרב יצחק בן יוסף

כ אדר תשע"ה
שאלה
בס״ד שלום כבוד הרב, אני חייל ואני עושה יומיות ולכן אני לא יכול להתפלל שחרית עם מניין בבסיס, ובמקום שבו אני גר אין בית כנסת. המפקד שלי עושה לי בעיות עם התפילות ומתלונן, למרות שהוא חייב לתת לי זמן תפילה.. השאלה שלי היא האם אפשר להתפלל לפני הנץ החמה, בערך ב5:30-5:45 אפשרי להניח תפילין ולהתחיל תפילה? תודה רבה מראש!!!
תשובה
שלום, ה' יצליח דרכך, מותר לך להתפלל ולהניח תפילין שעה לפני הנץ לכתחילה - היום משעה 5.02 והנץ הולך ומקדים.