• שאלות כלליות

מוצרים מארגון חסד

הרב דוד חי הכהן

ד תמוז תשע"ה
שאלה
שלום לרב. דוד שלנו ומשפחתו מתארחים אצלנו בחגים. הם משפחה שצריכה סיוע מכל מיני בחינות, ובין היתר מקבלת לפני החגים, מוצרים מארגון חסד. העניין הוא שנערם להם מצבור גדול של מוצרים בבית, וכשבאים אלינו מביאים הרבה מוצרים כמתנה. איך אנו אמורים לנהוג? מצד אחד הם מתעקשים לתת (זה עושה להם טוב), מצד שני ודאי שהמוצרים מיועדים לנצרכים וב"ה אנחנו לא זקוקים לכך. האם יש עניין לרמוז להם, שאין לנו מה לעשות עם זה או שיעבירו למישהו שזקוק, ומה לעשות עם המוצרים שקבלנו/שנקבל?
תשובה
כדאי לקבל מהם כי זה עושה להם נחת רוח, אך בלי ידיעתם להעביר את המצרכים לארגוני חסד ובזאת תזכו אתם והם למצוות.