תרומה למקומות בהם הבכירים מקבלים משכורות גבוהות

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ג תשרי תש"פ
שאלה
אני משתדל לפני שאני תורם לארגון לראות כמה מרויחים בכירי הארגון, מתוך מחשבה שכך ניתן לראות שהכסף מושקע בעיקר במטרה שלשמה הוא ניגבה . באחד האירגונים שבדקתי גיליתי שחמשת הבכירים מקבלים משכורת של כ-40000 ש"ח ברוטו . שאלתי א. האם זו אכן סיבה שלא לתרום ? ברור וידוע שהארגון הזה עושה הרבה טוב במקביל. ב. האם זה לשון הרע לשתף אחרים במידע זה?
תשובה
בכל מוסד יש הוצאות ישירות למטרות שלשמן הוקם המוסד ויש הוצאות צדדיות, כגון עבודות משרדיות ותחזוקה וכדו' כל תרומה מגיעה ליעודה לפי כוונת התורם גם במקדש חלק מהתרומות הגיע לארון וחלק לאדנים וחלק לפועלים ולאמנים ואם היה צורך מיוחד באמן יקר מאוד והיה צורך להביאו ממרחקים עשו זאת על חשבון התורמים.