- הלכה
- כלים והכשרתם
סוג הכיור הכפול מבחינת כשרות
שאלה
שלום וברכה,
אנחנו מתלבטים לגבי החומר ממנו עשוי הכיור הכפול. האם כיור שעשוי מנירוסטה כשר יותר מחומרים אחרים והאם יש להעדיף אותו? ואם משנה הציפוי (כלומר, נניח מנירוסטה ומצופה בשכבת צבע לבן) האם עדיף מתכת או קרמיקה? והאם יוכל הרב לצין את הדירוג אם קים מבחינת הידור הכשרות.
ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
שלום וברכה.
בכלי מתכת ישנו כלל האומר "חם מקצתו חם כולו" - כלומר שבליעה בצד אחד של הכלי מתפשטת לצד השני.
על כן וודאי שעדיף שהכיור יהיה מקרמיקה, או לכל הפחות מצופה בקרמיקה.
בברכה,
הרב עודד מילר
כיצד מגעילים סיר בבית?
הרבנות הראשית לישראל | ט"ו סיון תשפ"א
צלחות וסירים שלא השתמשו בהם למשך שנים
הרב דניאל קירש | י"ב אייר תשפ"ב
צליית כבד על גריל גז רשת יצוקה
הרב חיים שריבר | י ניסן תשע"ו

הכשרת כיור מקרמיקה\פורצלן
הרב שלום אילוז | ה אב תשס"ז
כולל הלכה בית אל
כתם על בגד בשבת
י"א אדר א' תשע"ד
מנה חמה בשבת וקומקום על פלטה
י"ג שבט תשע"ד
הוצאת השבת על תנאי
י"ט אדר א' תשע"ד
קטן בשבת
ד כסלו תשע"ד

ברכת הפסיפלורה
מכון התורה והארץ | י"ד אלול תשס"ה
עד מתי קידוש לבנה?
הרב אליעזר מלמד | א כסלו תשס"ז

שהחיינו על פירות יבשים
הרה"ג דוב ליאור | ב אדר תשס"ט

קידוש לט"ו בשבט
הרה"ג דוב ליאור | י"ב שבט תשס"ט

מה לעשות כשהתפילה מהירה?
הרב אליקים לבנון | י"ד שבט תשפ"ג
תפילה לנשים
כולל הלכה בית אל | ט"ו שבט תשפ"ג

למה דתיים לאומיים מתחתנים מוקדם?
הרב אליקים לבנון | י"ד שבט תשפ"ג
