ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

בשר בחלב | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"ו תמוז תשע"ה

בשר בחלב


כולל הלכה בית אל

שאלה:
אישתי שמה בכלי עם מים תפו"א וחתיכות עוף למשך למלעלה מ24 שעות ואח"כ בישלה את התפו"א במחבת חלבית בת יומה
מה הדין של התפו"א, ושל המחבת?
יישר כח

תשובה:
שלום וברכה!

המאכל נאסר באכילה, והמחבת נטרפה.

דרך הכשרת המחבת:
פעמים רבות לא ניתן להסיר ממנה שיריי שומן - ואז וודאי שיש צורך ללבן אותה.

אם ניתן להסיר את השומן, הדבר תלוי באופן הבישול של התפו"א:
אם בישלה את התפו"א בתוך מים - יש להגעיל את המחבת.
אם טיגנה אותם בשמן מועט: לאשכנזים יש צורך ללבן את המחבת.

אא / אא // גג

בברכה,
הרב עודד מילר



ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il