שאל את הרב

  • הלכה
  • הפרדת הכלים
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
אישתי שמה בכלי עם מים תפו"א וחתיכות עוף למשך למלעלה מ24 שעות ואח"כ בישלה את התפו"א במחבת חלבית בת יומה מה הדין של התפו"א, ושל המחבת? יישר כח
תשובה
שלום וברכה! המאכל נאסר באכילה, והמחבת נטרפה. דרך הכשרת המחבת: פעמים רבות לא ניתן להסיר ממנה שיריי שומן - ואז וודאי שיש צורך ללבן אותה. אם ניתן להסיר את השומן, הדבר תלוי באופן הבישול של התפו"א: אם בישלה את התפו"א בתוך מים - יש להגעיל את המחבת. אם טיגנה אותם בשמן מועט: לאשכנזים יש צורך ללבן את המחבת. אא / אא // גג בברכה, הרב עודד מילר
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il