• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות פרטיות בסוגיות שונות

אל תרבה שיחה עם האשה ואורחות

הרב רפאל וסרטיל

כ"ח מרחשון תשע"ו
שאלה
האם יש מקור לכך שהמשנה באבות א, הגיעה לנושא אל תרבה מתוך הנושא של ריבוי אורחים, שמתוך שיהיו לו אורחים רבים עלול לדבר גם עם האורחות. או שיש לומר שכך המסלול הפשוט של הבנת המשנה. נ.ב. הנושא נצרך לי כנושא לימודי ולא על מנת לחפש היתרים או נושאים לחטט בהם ח"ו.
תשובה
לשואל שלום, הסבר זה מובא במדרש שמואל על מסכת אבות בשם האברבנאל, וזו לשונו: "סמך לזה 'ואל תרבה שיחה עם האישה', לפי שכבר יקרה שיבואו בכלל העניים והאורחים לביתו נשים עניות, ולכן הזהירו שלא ירבה שיחה עמהן...". בברכה נאמנה