• תפילות והוספות מיוחדות

שכחת יעלה ויבוא בראש חודש

הרב דוד חי הכהן

ה מרחשון תשע"ו
שאלה
שלום הרב! בדין אדם ששכח לומר יעלה ויבא בר"ח ואותו אחד התפלל מוסף. ראיתי לכאורה סתירה שב"בן איש חי" (פרשת ויקרא,אות י’’ג) מביא בשם ה"שיורי ברכה" שהביא בשם הרשב"א שיתפלל מנחה פעמים ואילו המשנה ברורה מביא בהלכות ראש חודש את אותם מקורות (’שיורי ברכה’ והרשב"א) אך כתב בשמם אחרת שיתפלל שחרית. הכיצד?
תשובה
המשנה ברורה לא כתב שיחזור על שחרית אלא שחייב לחזור כיון שתפילת שחרית לא עלתה לו, אבל יכול להיות שמסכים שעדיף שיתפלל מנחה שתים כדעת הבן איש חי.