• שבת ומועדים
  • חמץ וכשרות מוצרים לפסח

סודה לשתיה בפסח

כולל הלכה בית אל

ט ניסן תשע"ו
שאלה
שלום וברכה, האם מותר להשתמש בסודה לשתיה שאין כתוב עליה כשר לפסח (לא הצלחתי למצוא) בחול המועד פסח עבור מניעת זיעה (מריחת האבקה בבית השחי)? ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
בס"ד שלום וברכה, ראשית נזכיר שיש איסור הנאה מחמץ בפסח ולכן כל חמץ שראוי לאכילה אסור בהנאה. יוצא מכלל זה שאין להשתמש בסודה לשתיה ללא הכשר לפסח כיון שיש חשש שמא מעורבים בסודה חומרים שאינם כשרים לפסח והיא הרי ראויה לאכילה. פסח כשר ושמח! הרב דביר טובי