• שבת ומועדים
  • ספר בראשית

וירא אברהם ואבימלך

הרב רפאל וסרטיל

ג אלול תשע"ו
שאלה
שלום האם אצל אנשי העיר אבימלך היו נוהגים להרוג את הבעלים כדי להתיר האשה שאז תהיה פנויה עבור אבימלך כי אז יהיה ניצל מדין המוות אצל בני נוח (כי הרי חשש אברהם שיהרגו אותו כדי להתיר את שרה עבור אבימלך ולזה קראה אחותו שלא יהרגוהו)
תשובה
לשואל שלום, אכן כך היה מנהגם, ואברהם מדגיש את רשעותם בכורכו שלוש עבירות החמורות כאחד - אין יראת אלקים (עבודה זרה), והרגוני (שפיכות דמים), על דבר אשתי (גילוי עריות). ולכן מובן מדוע בחר אברהם לנקוט בדרך ערמה כנגדם. בברכה נאמנה