9 שיעורים

ערב אבות ובנים - אלול תשפ"ו מביכורים לאחדות: כוחה של ערבות
השיעור עוסק בחובת לימוד התורה לדורות הבאים ובהכרת הטוב העולה ממצוות ביכורים, הן על השפע הגשמי והן על הזכות הרוחנית. מתוך כך הוא מעמיק בעקרון הערבות ההדדית של עם ישראל כגוף אחד, המהווה מפתח לניצחון ולזכייה בדין לקראת ראש השנה.

ענינו של ראש השנה גילו ברעדה – עבודת היראה בראש השנה
הערבות ההדדית מתחילה מחשבון נפש אישי • שמחה בעבודת ה' ובלימוד התורה • אהבה ויראה - כשתי כנפיים • כלים לעבודה על מידת היראה • גילו ברעדה – יראה ושמחה • אהבה ויראה בראש השנה • תיקון המידות בצורה עמוקה.

ענינו של ראש השנה שמחה בראש השנה או כובד ראש?
ראש השנה הוא יום הדין, אך מצד שני יום שמחה של המלכת הקב"ה. יום הדין הוא אינו יום של בקשות פרטיות הוא יום של המלכה.

הרה"ג זלמן מלמד תפילות ראש השנה
לא כל בית ישראל יבואו לבתי הכנסת. לא כולם יתאחדו יחד בתפילת ראש השנה. לא כולם יחושו את ההתרגשות ואת ההתרוממות של תפילת ראש השנה. על כן יהיו נא באי בתי-הכנסת, יהיו נא הבאים להתפלל, לפה לכולם.

ענינו של ראש השנה דברים לקראת ראש השנה
בראש השנה לא די שנשוב מעבירות שבידינו וננקה את עצמנו מכל אשמה, אלא עלינו להכין את עצמנו לקבלת שפע של טובה רוחנית וגשמית. שבע יפול צדיק וקם.