• תורה, מחשבה ומוסר
  • מצוות הלימוד

לימוד תורה

הרב יצחק בן יוסף

ל סיון תשע"ו
שאלה
אני לומד הרבה שעות אבל אני לא לומד את זה מאהבה ומחכה שהזמן יעבור עד מתי שאני צריך ללכת (אני לומד את זה מתוך מצפון) איך אני יכול ללמוד מאהבה ועל ידי כך יהיה כיף ללמוד
תשובה
צריך הדרכה ממי שמכיר אותך אישית אבל כמה עצות: א. לכוון בברכות התורה והערב נא ... ב. ללמוד מוסר כל יום (זמן מועט) - מסילת ישרים ,או אורחות צדיקים. ג. מעבר לתוכנית הלימודים הבסיסית שאתה מחויב לה, להקדיש לדברים שאתה אוהב יותר בלימוד. ה' יצליח דרכך.