• דתיים לאומיים וחרדים

למה לא כובע וחליפה?

הרב חגי לרר

כ"ו כסלו תשע"ח
שאלה
לא מחייב כובע עם חליפה לפחות לבוש סימלי שמראה שאתה בחור ישיבתי ולא כמו ברחוב שלובשים צבעוני, צריך שידעו ברחוב ובכל מיני מקומות שאתה בחור ישיבה שלובש את המדים של הישיבה - כמו שבצבא כל חיל וחיל יש להם את הלבוש שלהם, מדוע שלבחורי הישיבות והאברכים שלהם לא ילבשו תלבושת אחידה שמסמל אותם שהם שייכים לעולם הישיבות ולא לרחוב, כי הליבוש משפיע על הפנימיות
תשובה
שלום וברכה, בהחלט לבוש משפיע על הפנימיות. אך מי החליט איזה לבוש מתאים ואיזה לא? ברור שמנהג העולם משפיע כאן. בגדים שלבשו לפני 1000 שנה לא יחשבו ראויים כיום. ולכן המציאות מכתיבה לנו מהו לבוש מכובד לבני תורה. יש לבוש שברור שהוא לא מתאים, מעבר ללבוש מלוכלך ומרושל, לא מתאים שבן תורה ילבש בגדים שמושכים צומת לב מיוחדת, דברים לא רגילים. אני חושב שצריך להבחין בין לבוש כזה ללבוש סביר שמנהג העולם ללכת איתו לעבודה או לכל מקום כזה ושיהיה מכובד. כל עוד בחורי ישיבה רבים הולכים עם לבוש מסויים הגם שהוא לא חולצה לבנה וכד', או לא לבוש מיוחד כמדים, הם יוצרים את הנורמל של לבוש בחורי ישיבה. אם יש בגדים לא מתאימים אני סמוך ובטוח שראשי הישיבות. רמי"ם וכד' יעירו על כך. וממילא ככל שאדם עולה במדרגות התורה הוא מבין איך להתאים את הלבוש למעמד שלו ולדרך שהוא מייצג. שנזכה לכוון לאמיתתה של תורה.