• שאלות כלליות

כשרות בבישול סו-וויד

כולל הלכה בית אל

ח שבט תשע"ט
שאלה
שלום, ישנה שיטת בישול חדשה-ישנה שנקראת סו-וויד. בשיטה זו לוקחים את נתח הבשר, לדוגמא, מכניסים אותו לשקית פלסטיק שנאטמת בוואקום ואותה שמים בתוך סיר גדול מלא במים שאותו מחממים בעזרת סוג של מוט מיוחד חשמלי לטמפרטורה נמוכה יחסית (בסביבות 50 -60 מעלות צלזיוס) לזמן ארוך מאד, היתרון של שיטת בישול זאת הוא בישול אחיד וריכוך מקסימלי של הבשר תוך מיצוי כל טעמיו. לא ראיתי התייחסות לשיטות בישול זו מבחינת כשרות ולכן אני פונה אליכם, שאלתי היא כזאת: 1. האם ניתן לשים 2 נתחים של בשר באותו סיר של מים כאשר אחד כשר והשני לא? האם לא חוששים מכיוון שהבשרים אטומים לגמרי בתוך שקיות הפלסטיק? 2. האם ניתן להשתמש בסיר שבושל בו בשר לא כשר בשיטת סו-וויד? תודה רבה ויום טוב!
תשובה
שלום וברכה! רמת חום כזו, ולאורך זמן ממושך ודאי גורמת לפליטה ובליעה של טעמים והשקית אינה אטומה למעבר טעמים כאשר היא רטובה משני צדדיה. ולכן, בשר המונח בסיר כזה עם בשר לא כשר או בסיר לא כשר - נאסר. בברכה, הרב ינון אליהו