• שבת ומועדים
  • ברירה

ברירת פסולת מאוכל בשביל אדם אחר

כולל הלכה בית אל

כ"ב שבט תשע"ט
שאלה
האם מותר לברור פסולת מתוך אוכל (הפסולת היא גם אוכל) כאשר אדם אחר יאכל את הפסולת?
תשובה
שלום וברכה. כתב המשנה ברורה (שיט, יב) "אותו שרוצה לאכול עתה חשוב כאוכל והשני חשוב פסולת. וא"כ צריך לברור את זה שרוצה לאכול מיד שחשוב אוכל. אבל הפוך לא שזה פסולת מאוכל". כאשר רוצה לתת לחבירו מאכל שבשבילו הוא נחשב פסולת כגון סלט ירקות ובו בצל כאשר והאדם איננו מעוניין בבצל אך חבירו מעוניין בו דעת הרב אוירבעך (שש"כ פ"ג הערה יד') להתיר, אך רק שמיד יתננו לאדם אחר. לכן הדבר יהיה מותר באופן שיתן לו מיד. יש לציין את דעת הרב ניסים קרליץ (חוט השני ח"ב פכ"ה ס"ק ה) שהסתפק בדין זה. בברכה הרב אוריאל מועטי.