האם מותר לקנח בשירותים ביד ימין?

הרב יצחק בן יוסף

י"ד תשרי תש"פ
שאלה
לרב שלום, סליחה על השאלה אבל האם מותר לקנח בשירותים ביד ימין?נראה מהשולחן ערוך שלא, הדבר מאוד קשה לי לקנח ביד שמאל
תשובה
אין צורך להתבייש לשאול שאלות, אכן השולחן ערוך כותב לקנח ביד שמאל (ג,י) אבל מצאנו איזה פתח לכך שלא היו מקנחים בימין כי היד הייתה מתלכלכת ולכן הקפידו על כך לקנח דווקא בשמאל, כך בימינו שמקנחים בנייר והידיים אינם מתלכלכות, ולא יתנקה היטב ביד שמאל, מותר לקנח ביד ימין. (שו"ת צי"א חלק ז, ב, ב בשם שו"ע הרב, א"א מבוטשאש, סידור היעב"ץ)