• שאלות כלליות

איך שוכחים מקשר?!

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ח ניסן תשס"ה
שאלה
לפני בערך 10 חודשים הכרתי בחור והקשר בנינו הלך והתחזק אחרי חודשיים הגענו להחלטה שאנחנו רוצים להתחתן.דיברתי על תאריך לאירוסין והכל טוב ויפה (במהלך הקשר שהיה כ"כ אמיתי ופתוח סיפרתי לו את הדברים הכי אישים שעברתי...). שבוע לפי האירוסין בשיחת טלפון שגרתית אחרי שבת הוא הודיע לי שהוא חשב על הקשר שלנו והגיע למסקנה שלטובת שנינו עדיף לסיים את הקשר. בכך הסתיימה השיחה האחרונה שלנו. במהלך השמונה חודשים מאז שנפרדנו אני משתדלת לשכוח אותו אך לצערי אני לא מצליחה להתנתק מזיכרונות שלנו מה שהיה בנינו וכל הפגישות שלנו וכו’. כל פעם אחרי שאני יוצאת ומגיע למסקנה שזה לא זה. אני אומרת לעצמי אולי הקשר עם הבחור הוא היה הזיווג שלי ואיפה הקשר התפספס. אני לעיתים שוקעת ממש בדיכאון מכל הנושא, אני אשמח מאוד אם הרב יכול לתת לי עצה בנושא.
תשובה
את צריכה להניח שכל מה שקורה זה לטובה וגם זה לטובה שהקשר נפסק. וגם מה שאת הצטערת עד עכשו גם זה לטובה הצער מזכך. אבל מכאן ואילך עליך לצאת מהצער ולהיות בשמחה ובבטחון כי השמחה מביאה ברכה. כנראה שהזיוג שלך הוא אחר ולא הבחור שהכרת. כאשר תמצאי את הראוי לך יתברר לך הכל למפרע שכך היה צריך להיות. אני מאחל לך שתמצאי את המיועד לך בקרוב.