• שאלות כלליות

מנהגי חתן וכלה בשנה הראשונה לנישואיהם

הרב שלום אילוז

י"ב תשרי תש"ע
שאלה
יש מנהג אצל עדות המזרח (מרוקאים) שחתן וכלה בשנה הראשונה של הנישואים לא הולכים לבית העלמין. 1. האם הכוונה גם לא ללכת לקברי צדיקים בשנה הראשונה לחתונה? 2. מה קורה במקרה שהחתן אמור ללכת לאזכרה של אביו והוא בן זכר יחיד אשר הוא אמור להגיד את הקדיש? מה עושים במצב כזה?
תשובה
1. מותר ללכת לקברי צדיקים גם בתוך השנה הראשונה לנישואין. 2. שלום בית עדיף, ולכן אם לבעלך הדבר מאוד חשוב תלכי לאזכרה ואם אפשר תמנעי מלעלות לקבר עצמו.