שמות מיוחדים לבנות

הרב דוד חי הכהן

כ"ה אייר תש"פ
שאלה
אני ממש מתבשלת עם השאלה האם יש לנו ההורים רוח הקודש לשם הילד או שמא אנו יכולים לעשות נזק לילד בבחירת השם אני אוהבת שמות מיוחדים ויש לי חיבור עמוק לשמות האלו האם הם שמות בסדר ואם לא מה עושים קשה לי לקרוא בשמות המומלצים הקלאסיים השמות שאני אוהבת לבנות, אני צפויה ללדת בת בעזה בקרוב: תכלת קדם שי בארי אליענה אהבה עונג ושילובים כמו שי אמונה שיר הלל שי אהבה עונג ברכה וכד
תשובה
טוב לתת שמות עם משמעות טובה, וכן לתת לבת שמות בעלי צורת שם נקבה. לכן השמות המומלצים ממה שהזכרת הם תכלת או אהבה, והשמות הנוספים המועדפים הם אמונה או ברכה. ותזכי לגדל בשמחה ולחנך לשמירת מצוות ובזה תזכי לראות בכל שמחותיה בע"ה.