• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות בתנ"ך

מדוע הכותים נקראו גרי אמת?

הרב חיים שרייבר

י"ח אייר תש"פ
שאלה
שלום כבוד הרב, תודה רבה על התשובה! לא הבנתי מדוע אפילו בהתחלה הם נקראו גרי אמת כי מי שכופר בתורה שבעל פה איך יקרא גר אמת? אשמח להבהרת הרב שליט"א, תודה מראש
תשובה
שלום כפי שכתבתי בתקופה הראשונה - בזמן שבית המקדש היה קיים וזמן-מה אחרי חורבנו - היו ישראל סומכים על הכותים בכל הדברים שהללו החזיקו בהם להתנהג כיהודים. ולכן דינם היה כגרי אמת, לבד מהגבלות שהטילו עליהם וסייגים בעניינים שבפרטיהם היו חלוקים על ישראל, כגון עירוב אישות ועוד כפי שכתבתי. יום טוב