• גזל ונזיקין

שימוש בויזה פרוצה

הרב יהודה אודסר

כ"ט תמוז תש"פ
שאלה
האם מותר להשתמש בויזה פרוצה שפרצו כבר? יש איזשהו קבוצה של אנשים שלוקחים כרטסי אשראי של גויים ומפרסים באינטרנט, השאלה האם מותר להשתמש?
תשובה
ברור שהדבר אסור!! שכן הרבה מן הראשונים וכן משמע בדברי השולחן ערוך (חושן משפט שמ"ח סעי' ב) שאיסור זה הוא מן התורה. כל שכן במצב שיש חילול ה' , ואיזה חילול ה' יהיה אם יוודע שיהודים גונבים כך מגויים - הרי זה איסור תורה (גם לסוברים שגזל הנכרי הוא מדרבנן- גר"א שם סק ח) וכתב בעל ה"הבאר הגולה" (שם) "...וראיתי רבים גדלו והעשירו מטעות שהטעו הגוי ולא הצליחו וירדו נכסיהם לטמיון ולא הניחו ברכה אחריהם"